Natuurlijk leiderschap

“Gericht op ontwikkeling en groei”

 

Natuurlijk leiderschap is kijken naar wat er is en naar wat er nodig is,  in plaats van naar hoe het hoort en wat er moet zijn. Leiders opereren vanuit het hart. Net zoals in de natuur zijn ze gericht op ontwikkeling en groei en niet op bewaking en controle. Dit zowel op individueel als op collectief niveau. Ze werken met bezieling, passie, vertrouwen, bevlogenheid, verbinding, openheid en intuïtie. Ze houden van dynamiek en gaan uit van een professionele hiërarchie. Dit maakt dat ze wel de verantwoordelijkheid op zich nemen maar ook de verantwoordelijkheid bij de ander leggen.

 

Waarom Natuurlijk Leiderschap?

 

Denk je bij bovenstaand stuk “ja, dit gaat over mij! Zo werk ik al, maar daardoor pas ik niet in de organisatie”.  Of, “zo zou ik willen werken, maar waar begin ik?” Of denk je “weer zo’n hype”. Je leest tegenwoordig veel over andere soorten leiderschap. Dienend leiderschap, modern leiderschap, inspirerend leiderschap. In vacatures wordt het er zelfs bij vermeld! Waarom is dit?

De huidige tijd vraagt om meer in het “niet weten” te zijn. Het oude is er niet meer, en we kunnen ons nog niet voorstellen wat het nieuwe is. Om te kunnen inspelen op wat zich dan aandient, goed te kunnen samenwerken en heldere kaders te bieden, is leiderschap nodig. Leiders die kijken naar wat er nodig is, transparant werken. Die werken met de erkende ongelijkheid, wat inhoudt dat ze de stem van professionals belangrijker vinden dan hiërarchie. Die wegblijven uit controle en spreadsheets.  Dit vraagt veel van ons. Oude veiligheden vallen weg. Je geeft controle uit handen. Organigrammen worden omgedraaid. 

Deze tijd vraagt om Natuurlijk Leiderschap. Ik help je ermee.

Ik help je met

natuurlijk leiderschap anneke oliehoek post its

Leiderschap

 

 • Hoe zou ik met meer energie, leiding kunnen geven.
 • Hoe hou ik me staande in een ambtelijk, politieke organisatie als ik natuurlijk leiderschap wil invoeren
 • Hoe kan ik met meer vertrouwen de organisatie aansturen
 • Hoe kan ik mijn team inspireren
 • Hoe geef ik meer verantwoordelijkheid uit handen
 • Ik wil meer delegeren maar hoe doe ik dat?

Waar werken we aan? 

loopbaan keuze anneke oliehoek

Bewustwording

 

We gaan op maat kijken wat er nodig is maar er zal o.a. gewerkt worden aan;

 • Inzicht krijgen in eigen functioneren
 • Het vergroten van het zelfbewustzijn
 • Het opbouwen of versterken van zelfvertrouwen
 • Het ontwikkelen van eigen krachten en talenten
 • Richting bepalen om je doelen te stellen.

Voor wie

natuurlijk leiderschap anneke oliehoek

Voor pioniers

Voor al die leidinggevenden, managers, directieleden, teamleiders, teamcoaches, starters in een managementfunctie die willen reflecteren, leren, ontwikkelen en buiten hun comfort zone durven te stappen.

Hoe gaan we te werk?

natuurlijk leiderschap anneke oliehoek

Traject of éénmalig?

 

Ik werk met verschillende methodieken en technieken maar voor natuurlijk leiderschap zal ik met name natuurcoaching inzetten. Daarnaast werk ik met de intuïtie kaarten, doen we oefeningen die we vastleggen in jouw eigen notitieboek en put ik uit mijn jarenlange ervaring in leidinggeven.

Soms is een éénmalige inzichtwandeling al genoeg en heb je een antwoord gevonden maar het kan ook zijn dat een traject je meer gaat opleveren. Bij natuurcoaching lees je over de te volgen stappen.

Vraag om hulp!

Je hoeft het niet alleen te doen

Ik weet als geen ander dat je als leidinggevende in een eenzame positie kan zitten. Je denkt dat je alles zelf moet oplossen en als je in een gesprek met een goede bekende je probleem deelt, merk je al snel dat ze goedbedoeld advies geven waar je niet zoveel mee kan en dat ze geen idee hebben van de ingewikkelde processen waar jij middenin zit. Dat is helemaal niet erg, maar bij wie kan jij dan wel terecht?

Blijf niet te lang rondlopen met je problemen. Ze worden steeds lastiger op te lossen. Afstand nemen wordt moeilijker zodat je geen zicht meer hebt op waar het nu precies misgaat. Op zo’n moment heb je een klankbord nodig. Onafhankelijk en met kennis van organisatiestructuren, bedrijfsculturen en dynamiek.

Voor “Natuurlijke Groei”, heb ik mijn ervaring in leidinggeven en management gecombineerd met mijn coaching kwaliteiten. Deze twee vaardigheden zijn mijn lust en mijn leven. Ik hoop je snel te mogen ontmoeten en te begeleiden naar de beste versie van jezelf!

“Leadership is the capacity to translate vision into reality”

– Warren Bennis

Contact

Anneke Oliehoek

info@annekeoliehoek.nl

06 - 51 35 15 89

Belangrijk

KvK 786 589 18
BTW NL003360669B10

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring