Hoi, ik ben Anneke

 

Ik heb in verschillende fasen van mijn leven iemand naast me gemist. Iemand die mij door lastige perioden heen begeleidde.
Die mij kon laten zien waarom dingen liepen zoals ze liepen. Wat mijn eigen rol daarin was.

Ik wil graag zo iemand voor jou zijn. Ik leer je jezelf kennen.

“Leer jezelf kennen en vind de

antwoorden op je vragen”.

Dat je inzichten beklijven vind ik belangrijk!
Als we samen aan het werk gaan, wordt alles wat je ontdekt over jezelf, vastgelegd.
Zodat je op de momenten dat je het even niet meer weet, houvast hebt. Ik help je.

Doorleefde wijsheid

 

Ik ben Anneke Oliehoek. Ik woon in Nootdorp samen met Erwin en mijn honden Faia en Diego. Mijn 2 kinderen Joris en Floor zijn mooie zelfstandige mensen geworden en wonen op zichzelf. Ik heb de nodige uitdagingen in mijn leven moeten aangaan. Achteraf ben ik hier dankbaar voor. Het geeft een doorleefde wijsheid aan mijn begeleiding.

Ik heb een onweerstaanbare behoefte om tot de kern te komen. De bron. Hierdoor is mijn passie ontstaan om de ander daar naartoe te begeleiden. Ik doe dit op een liefdevolle, warme manier.

Mijn hele leven krijg ik al mee van mijn omgeving dat ze graag tegen mij praten en dat ik goed kan luisteren zonder oordeel. Ik heb een scherp oog en biedt ruimte voor wat zich wil laten zien en ontvouwen. Ik vind het mooi om in verbinding te zijn, van hart tot hart, ziel tot ziel.

Als jong kind kwam ik al graag buiten. Of het nu de polders of de bossen waren, ik genoot van de vrijheid, frisse lucht, de stilte en schoonheid.

Ik kwam er tot rust en dat is nog steeds zo.
Na een flinke wandeling ben ik weer opgeladen met hernieuwde kracht en levenslust. Mijn grote hobby natuurfotografie is niet voor niks geboren. De natuurfoto’s op deze pagina zijn dan ook door mijzelf gemaakt.

Naast natuur heb ik een grote passie voor honden. Mijn hele leven werk ik al met honden. Sinds ik mijn hond Faia heb gekregen, een Portugese berghond, ben ik mij gaan verdiepen in het gedrag van honden. Ik kwam erachter hoe prachtig honden het gedrag van mensen spiegelen en ben vorig jaar gestart met de opleiding therapiehond begeleider bij Dogswork.

Vertrouwen versus angst

Als de natuur angstig was,
Zou er nooit gebloeid worden.
Zou er niks groeien.
In de natuur is er geen angst.
Alleen diepgewortelde intuïtie.
Er groeien altijd weer vruchten.
Er bloeien altijd weer bloemen.
Of dat nu vroeg of laat is, maakt niet uit.
Het is zo en het is goed.
Dat is rust.
Er is geen concurrentie, geen ambitie.
Wel het doel onderdeel te zijn
van een cirkel van verbondenheid.

– Anneke Oliehoek

Nieuwsgierig naar de wereld

Buiten de gebaande paden denken

Ik heb 8 jaar in Bonaire gewoond en splits mijn leven vaak op in voor- en na Bonaire. Op 24-jarige leeftijd vertrok ik pasgetrouwd naar Bonaire. Nieuwsgierig naar de wereld. Door Bonaire heb ik geleerd buiten de gebaande paden te denken en met de natuur te leven. Er was daar destijds geen afleiding door TV, gsm en social media. Alleen ik en wat ik zelf daar creëerde.

Managen zit in mijn bloed. Na Bonaire bestond mijn loopbaan uit een wirwar van verschillende banen en posities binnen allerlei bedrijven. In de thuiszorg, een ICT bedrijf, de vakbond, nog een paar semi overheidsbedrijven. De rode draad was coachen en leidinggeven. Van teamleider tot regiomanager.

Ik ben een harde werker en kan mijzelf verliezen in de drukte van een baan. Ondanks mijn harde werk, de mooie resultaten die ik bereikte en de fantastische contacten met de teams of regio waar ik verantwoordelijk voor was, liep ik vaak tegen de vastgeroeste organisatiestructuren op.

Ik ben een mensen mens. Mijn kwaliteiten liggen in het geven van vertrouwen, mensen hun eigen verantwoordelijkheid laten dragen, inzichten geven en verbinden met elkaar. Hierbij was ik heel toegankelijk voor iedereen door mijn open houding en het niet gevoelig zijn voor status.  Ik hou mensen niet klein, ik laat ze groeien, ik zet ze in hun kracht.

Ik heb verschillende managementtrainingen gedaan, maar het meeste heb ik gehad aan de coaching van Alex van Emst en Jan Lankreijer. Beiden directeur geweest van grote organisaties. Deze twee hebben mijn ogen geopend hoe je een organisatie kan aansturen vanuit professionaliteit, vertrouwen, zelfsturing en vooral met elkaar. Ze noemden zichzelf “Doeners zonder kapsones”. Ze konden nadenken over de grenzen van hun eigen belangen heen.

Zo heb ik geleerd dat je op een andere manier een organisatie kan aansturen. Krachtig, effectief en productief. In een goede sfeer vanuit professionaliteit. Zo ben ik jaren doorgegaan totdat ik door een fusie in 2015 boventallig werd. Ik had al verschillende loopbaantrajecten achter de rug. En steeds kwam eruit dat ik wel goed op mijn plek zat. Maar het voelde niet fijn! Ik was moe, opgebrand.

Maar wat paste dan wel bij mij? Een goede vriendin van mij zei dat ik eens werk moest zoeken wat me moeiteloos afgaat. Wat zo bij mij hoort dat ik niet eens in de gaten heb dat ik het goed kan. Ik moest zorgen voor verstilling en mijn lijf weer gaan voelen. Zodat ik kon gaan ontdekken wat dat was. Zodat ik het patroon kon gaan ontdekken.

Wat had ik toen graag iemand naast mij gehad die mij daarin begeleidde.

Anneke Oliehoek Natuurlijke Groei 39

“Let een beetje op de mensen om je heen. Dan letten ze ook op jou. Dat helpt” 

– Jan Lankreijer

Er volgden jaren van training en zelfonderzoek. Ik ontdekte dat ik hoog sensitief was en hoe dat mijn leven beïnvloed heeft. Het opende voor mij de deuren naar binnen. Dus daarom wilde ik als kind al voor iedereen zorgen. En daarom huilde ik als er bomen omgehakt werden en was ik oneindig verdrietig bij dierenleed. En daarom voelde ik dus mijn eigen grenzen niet. Wat heeft dit een impact gehad op mijn ontwikkeling!
Ik werd er stil van.

Ik leerde ook wat de keerzijde was van hoog sensitief zijn. Het heeft zoveel voordelen. Dus daarom vertelt iedereen mij zijn problemen en kan ik altijd een luisterend oor zijn. En daarom zie ik dus eigenlijk al snel wat er aan de hand is met diegene waarmee ik in contact ben. Jeetje…

Ik kwam in mijn directe kring in aanraking met autisme. Ik volgde verschillende trainingen op dit gebied, o.a. bij Vera Helleman die een prachtige visie heeft op autisme.

Ik voelde steeds meer dat coaching, begeleiding mijn weg zou gaan worden en ben gestart met de opleiding Natuurcoaching bij Innersteps. De combinatie van natuur en coachen is magisch. De heling start al voordat er een woord gesproken is.

Trainingen

Cursus Professional organising (opruimcoach) bij de NBPO

Training time-management bij Tijdwinst.com

Training omgaan met weerstand bij Blue note consultants

Cursus Fotografie bij de Rooij fotografie

Opleiding natuurcoaching bij Innersteps

Jaartraining persoonlijke ontwikkeling bij de Vrouwenkracht academie

Opleiding Therapiehond begeleiding bij Dogswork (huidige studie)

Training mindfullnes bij mindfullnes centrum Pijnacker Nootdorp

Tot slot

Bevlogen, invoelend, daadkrachtig, ik hou van een geintje en humor, analytisch, energiek en
enthousiast

Contact

Anneke Oliehoek

info@annekeoliehoek.nl

06 - 51 35 15 89

Belangrijk

KvK 786 589 18
BTW NL003360669B10

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring